Deputata PIN Lavinia Sandru l-a acuzat pe Corneliu Vadim Tudor, presedintele PRM si vicepresedinte al Senatului, ca a facut politie politica.

Sandru a pus la dispozitia presei un raport intocmit de seful Directiei I a Securitatii, generalul Aron Bordea, in care acesta prezinta detalii despre o audienta "la cerere" a lui C.V. Tudor si a pictorului Mihai Bandac.

Potrivit raportului, datat 4 martie 1981, cei doi veniti in audienta au facut referiri "la existenta in randul oamenilor de litere si arta a unor elemente de extrema dreapta care s-ar situa in mod constient pe o pozitie disidenta, contrara partidului si statului si ar urmari sa creeze stari de tensiune care pot genera interventia unei puteri straine". In continuarea documentului se spune ca cei doi s-au adresat organelor de securitate "pentru ca au mare incredere in aceasta institutie". Corneliu Vadim Tudor a declarat ca documentul se afla in dosarul sau de urmarire informativa, dar l-a contestat spunand ca nu are semnatura generalului Bordea si nu are nici stampila. El a recunoscut insa ca a fost "in vizita" la Bordea, unde spune ca a baut o cafea si a discutat cu totul alte subiecte. Liderul PRM spune ca nu l-a mai vazult pe Bordea de 25 de ani.

Raportul Bordea mai releva ca cei doi "si-au exprimat opinia ca actuala stare de lucruri ar fi determinata de sistemul organizatoric din cultura, care ar face ca acest sector sa fie in afara controlului de partid si a democratiei comuniste". In document se mai precizeaza ca C.V. Tudor si Bandac si-au justificat initiativa prin "dorinta de preintampina o stare de lucruri care ar fi grava si de necontrolat".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.