Secretarul Comisiei parlamentare SRI, deputatul PSD Ion Stan, a declarat, ieri la Targoviste, ca adevarata deconspirare va incepe dupa ce se va renunta la "fumigene" si rafuieli politice si se va trece la analiza dosarelor din arhiva Securitatii transferata la Ministerul Justitiei.

Stan a apreciat, intr-o conferinta de presa, ca, in prezent, deconspirarea celor care au facut politie politica arata ca o rafuiala politica, transmite corespondentul Mediafax.

"Daca se va merge pana la capat cu desecretizarea Securitatii ca politie politica, atunci, intr-adevar, aceasta actiune, demarata la propunea presedintelui Traian Basescu de catre CSAT, va avea efectul unei operatiuni care vizeaza asanarea si reformarea clasei politice romanesti. Dar, asa cum a inceput si desecretizarea si deconspirarea, ea nu reprezinta altceva decat o rafuiala politica", a afirmat Stan.

In opinia deputatului PSD, sunt de condamnat toti cei care au facut parte din structurile Securitatii si care au sprijinit aceasta structura, indiferent daca este vorba de informatori, de ofiteri sub acoperire, de persoane de sprijin.

Ion Stan a sustinut ca adevarata deconspirare va incepe dupa ce se va renunta la fumigene si rafuieli politice si se va trece la desecretizarea si analiza dosarelor din arhiva Securitatii transferata Ministerului Justitiei.

"Acum se arunca fumigene, deconspirand oameni politici, publicand listele colaboratorilor, publicand listele agentilor sub acoperire, dar de partea cea mai importanta a arhivei, care evidentiaza atrocitatile savarsite de Securitate, nu se atinge nimeni de ea. (...) Arhiva intocmita de cei de la Cercetari penale, Directia a sasea din Rahova, arhiva care a fost transferata Ministerului Justitiei si la care nu se umbla. Pai acolo se intalnesc delatiunile in baza carora militienii veneau noaptea si ridicau persoane de acasa. Acolo se intalnesc comenzile politice primite de procurori care intocmeau rechizitorii si prin care erau condamnati oamenii la zeci de ani de inchisoare. Acolo se regasesc hotararile instantelor de judecata care erau comandate politic in privinta oponentilor", a afirmat Stan.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.