Biroul Permanent Central al PNL va decide azi soarta deputatului Mona Musca, deconspirata ca a semnat un angajament cu Securitatea in 1977.

Liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, va vizita "in mod exceptional" aceasta structura pentru a propune, ca si liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, excluderea Monei Musca. El a respins varianta folosirii acestui moment ca pretext pentru indepartarea ei, lucru dorit si vehiculat de mai multa vreme in PNL. "Si eu sint cel putin la fel de critic la adresa conducerii PNL. Nu stiu daca asa va fi interpretata excluderea ei, va las pe voi sa apreciati", ne-a declarat Crin Antonescu.

Trei capete de acuzare

Antonescu spune ca isi intemeiaza cererea de excludere pe trei capete de acuzare: colaborarea propriu-zisa, tainuirea semnarii angajamentului si nerecunoasterea gravitatii gestului. "PNL, daca vrea sa fie consecvent cu politica lui de deconspirare a Securitatii, trebuie sa ia atitudine si sa indeparteze fostii colaboratori", a mentionat Antonescu. Intrebat de diferenta de atitudine fata de Dan Amedeo Lazarescu, Alexandru Paleologu si Mircea Ionescu Quintus, toti trei semnatari ai unor angajamente cu Securitatea, Antonescu a spus "ca e vorba despre o alta generatie". El a precizat ca nu l-ar deranja daca ar afla si despre eventuale colaborari ale lui Teodor Melescanu, Norica Nicolai, Valeriu Stoica sau Dinu Patriciu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.