Plan. Ion Iliescu si Adrian Nastase s-au intalnit marti seara, pentru cateva ore, la vila de la Scrovistea, unde isi petrece vacanta fostul presedinte. Discutiile au vizat platforma prin care Nastase doreste sa preia conducerea asupra PSD, dar si realizarea unui ziar prin care sa fie sustinute ideile de stanga

Adrian Nastase l-a vizitat la Scrovistea pe senatorul PSD Ion Iliescu pentru a planui impreuna lansarea unui ziar menit sa propage ideile de stanga in Romania. Ion Iliescu si-a declarat in mai multe randuri supararea pe societatea civila si pe presa, pe motiv ca acestea sunt preponderent de dreapta. Sunt celebre discursurile fostului presedinte, in care, el deplangea intelectualismul de dreapta din Romania.

Acum, Iliescu a gasit solutia prin infiintarea unui organ de presa al stangii, unde si-a propus sa implice tineri care au studiat in afara tarii, pentru a conferi credibilitate ziarului. In acelasi timp, Nastase a discutat cu Iliescu despre platforma pe care doreste sa o aduca in discutie la urmatorul Congres si prin care planuieste rasturnarea lui Mircea Geoana de la conducerea partidului. Nastase cauta acum cu Iliescu o apropiere intre planul de platforma si polul de stanga pe care Iliescu nu l-a putut inca realiza din cauza opozitiei presedintelui PSD. De altfel, Iliescu se pregateste sa iasa duminica intr-o conferinta de presa la Valenii de Munte, unde sa critice din nou situatia din PSD si sa ceara indreptarea lucrurilor.

Pupila lui Geoana isi cauta birou

In timp ce fostii presedinti ai PSD cauta sa se razbune pe Geoana care i-a scos din joc, apropiata presedintelui PSD, Ana Birchall, numita fortat drept purtator de cuvant la PSD Bucuresti, isi cauta birou si se tine de capul conducerii filialei pentru intrunirea Biroului Executiv care sa o definitiveze pe functie. Deocamdata, liderii PSD Bucuresti au amanat-o pe Birchall pe motiv ca toata lumea e in vacanta. Izolata intr-o filiala in care nu o vrea nimeni, Birchall isi cauta mai nou un birou langa cel al lui Oprescu in sediul de la "coada calului", unde nu mai este vreun altul disponibil, in afara de cel al deputatului Aura Vasile. Ana Birchall le este cunoscuta pesedistilor bucuresteni din vremea campaniilor electorale din 2004 cand nu vorbea nimeni cu ea, iar operatorul de imagine al PSD ii striga sa se dea din cadru ca ii strica imaginile cu Nastase si Geoana.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.