Liderul PD, Emil Boc, a precizat ca declaratiile sale si ale lui Vasile Blaga despre alegerile anticipate sunt opinii personale, nu decizii ale PD, si ca prioritatile democratilor sunt integrarea in UE si respectarea promisiunilor electorale. Boc a aratat ca solutia anticipatelor "nu poate fi o decizie a partidului", dar ca acestea sunt necesare din cauza dificultatilor majore in actul de guvernare, din perspectiva sustinerii parlamentare, mai ales in Senat, unde este foarte dificila promovarea legilor organice, pentru care este nevoie de 69 de voturi, iar coalitia are 71 de senatori.

"Unui guvern fara sustinere parlamentara ii va fi foarte greu sa promoveze masurile care sa asigure o integrare de succes a Romaniei in UE", a declarat Boc. El a spus ca prioritatile PD sunt integrarea si respectarea promisiunilor din Programul de guvernare si din campania electorala. Conducerea PNL a luat in discutie, luni, in sedinta Biroului Permanent Central, tema alegerilor anticipate, concluzia fiind ca acestea reprezinta o solutie atipica pentru partid.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.