Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a transmis ieri o invitatie oficiala fostului presedinte Emil Constantinescu de a vizita Bucovina si a avea o intalnire unde sa discute problemele actuale ale judetului Suceava.
Onofrei a spus, intr-o conferinta de presa, ca refuzul sau de a-l primi pe fostul sef al statului in calitate de lider al unui partid politic a fost gresit inteles.
Pentru a dovedi intreaga sa disponibilitate pentru o intalnire cu acesta, i-a transmis o invitatie oficiala.
"Eu am refuzat atunci sa ma intalnesc cu un sef de partid politic, pentru ca solicitarea privind o astfel de intrevedere a fost facuta de liderul local al Actiunii Populare. Din pacate, demersul meu a fost gresit inteles, ca o atitudine ostila fata de un fost sef al statului, ceea ce este cu totul fals", a spus Onofrei.
El a precizat ca a evitat sa se intalneasca cu fostul sef al statului in calitate de lider politic pentru ca un astfel de gest ar fi putut duce la interpretarea ca prefectul se implica in viata politica.
Prefectul a mai spus ca i-a trimis o invitatie lui Emil Constantinescu, in calitate de fost sef al statului, sa viziteze Bucovina in a doua jumatate a lunii august.
Emil Constantinescu s-a aflat, in luna iunie, la Suceava, unde a lansat proiectul "Generatia europeana XXI", dar nu a fost primit de nicio oficialitate locala sau judeteana.

Onofrei a declarat atunci ca, in calitatea sa de reprezentant al guvernului la nivel local, nu poate legitima atitudinea unei persoane care ataca guvernul si pe actualul presedinte al Romaniei. Prefectul de Suceva a precizat ca nu doreste implicarea Institutiei Prefectului in politica, cu atat mai mult cu cat Emil Constantinescu este "agresiv politic", iar prin actiunile sale, "iese din cadrul normal al atitudinii politice a unui fost presedinte".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.