Procurorii DNA l-au trimis in judecata, ieri, pe deputatul PSD Mihail Sireteanu sub acuzatia de complicitate la savarsirea infractiunii de efectuare de acte de comert incompatibile cu functia si incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. In acelasi dosar, procurorii anticoruptie l-au deferit justitiei si pe Constantin Cazacu - directorul general al MFA SA Mizil (n.r. - fabrica de armament), sub acuzatia de efectuarea de acte de comert incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada 2003-2004, profitand de pozitiile de conducere pe care cei doi le detineau la MFA SA (n.r. - Cazacu Constantin, director general, iar Mihail Sireteanu - membru al CA al societatii, pana la data 28 iunie2003), acestia au infiintat doua societati comerciale, Emco Cas SA si Euro Business SA, cu scopul de a desfasura activitati comerciale privilegiate cu fabrica de armament din Mizil.

Anchetatorii DNA sustin ca, "desi se aflau in situatie de incompatibilitate, cei doi inculpati au incheiat 17 contracte cu cele doua firme-capusa, iar in urma afacerilor cu respectivele entitati, fabrica de armament MFA Mizil a platit 4,6 miliarde de lei vechi catre Emco Cas SA, respectiv 1,9 miliarde lei vechi catre Euro Business SA, fara ca aceste doua firme sa presteze vreo activitate aducatoare de venituri pentru MFA SA Mizil". Fost vicepresedinte al CNSLR Fratia si protejat al controversatului sindicalist Liviu Luca, Sireteanu s-a casatorit anul trecut, iar Marian Fatu - fost sef al GF Prahova, acum director al DGFP Prahova, i-a fost nas.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.