PSD se pregateste pentru alegerile anticipate si nu va sprijini niciun fel de formula guvernamentala alcatuita din partide care sint acum la putere, sau grupari din aceste partide. Purtatorul de cuvint al PSD Cristian Diaconescu a mentionat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea sa nu are de gind sa sustina nici-un fel de formula de guvernare din care sa faca parte partide sau grupuri din partidele care formeaza acum majoritatea de la guvernare. "Liderii PNL si cei ai PD refuza ce nu li s-a oferit. Sa nu-si imagineze nimeni ca vom sta cu mina intinsa pentru a face parte din structuri de conducere", a spus Diaconescu. El a adaugat ca, in acest moment, PSD nu are un partener de dialog printre reprezentantii puterii "avind in vedere incompetenta politicienilor de la guvernare si falimentul politicilor acestora".

" De aceea, orice fel de discutii despre aliante sau sprijinirea unui guvern minoritar sint fara sens", a mai spus Diaconescu. Precizarile lui Cristian Diaconescu au fost facute dupa ce simbata, presedintele Camerei Deputatilor, declarase ca in acest moment nu vede niciun partid dispus sa colaboreze cu PSD. Olteanu a spus ca din discutille pe care le-a avut cu colegii din PD a inteles ca partenerul de alianta nu este interesat de o eventuala oferta a PSD de a construi impreuna o alta majoritate politica. "in acest moment nu vad o alta majoritate politica, decit cea actuala, nu vad niciun partid dispus sa guverneze cu PSD", a afirmat Olteanu. in opinia acestuia, PSD da dovada de lipsa de manageriat politic.

"In acest moment, singura guvernare posibila este cea actuala, Alianta PNL - PD va continua nu ca mariaj, ci ca intelegere intre doua parti. tine de capacitatea noastra de a ne intelege, avem un program ce trebuie dus la indeplinire si dupa 2007. Oricum, nu exista alternativa", a spus Olteanu, care a aratat ca PNL nu are nici cea mai mica intentie de a face o guvernare cu PSD si crede ca nici PD. "Domnul Geoana se ofera periodic, dar ma feresc sa-i calific atitudinea, pentru ca nu am experienta politica a domnului Ion Iliescu", a spus Olteanu.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.