Adrian Nastase a implinit ieri 56 de ani, ocazie de a vedea cine ii mai sunt prietenii.

Parlamentarii PSD primisera cu o zi inainte o invitatie pe SMS care suna foarte pompos: membrii partidului erau anuntati ca pe data de 22 era o "ziua istorica" pentru Adrian Nastase. Ziua istorica a sosit, iar liderii PSD au inceput sa-si faca aparitia la grupul partidului de la Camera unde ii astepta chiar Nastase cu un pahar de sampanie. Printre primii sositi, si unul surpriza: deputatul independent Nati Meir, care i-a adus fostului premier cinci trandafiri rosii si o sticla de whisky de 1.300.000 de lei. Meir a declarat dupa aniversare ca Nastase
l-ar fi intrebat in momentul primirii cadoului daca in plasa unde se afla sticla de whisky se afla si celebra caseta compromitatoare despre fostul premier. Subiectul acestei casete a facut valuri in presa PRM, partid unde era membru Nati Meir, in campania electorala din 2004.

Termopanul aniversar

Un alt cadou spectaculos a venit de la deputatul Valeriu Zgonea, care i-a adus lui Nastase un geam termopan cu funda rosie, ocazie pentru fostul premier sa-si aminteasca faptul ca si procurorii DNA au termopane in cladirea unde functioneaza institutia. Victor Ponta i-a adus o carte veche despre conspiratiile si conspiratorii politicii romanesti de altadata. Tot o carte i-a adus si Titus Corlatean. Numai Ion Iliescu si grupul sau (Razvan Theodorescu, Ioan Solcanu) au venit cu mana goala, probabil pentru ca ei sunt "saraci si cinstiti". Imediat dupa ce a vorbit putin cu Nastase, Iliescu a pornit in cautare de ascultatori si a avut noroc: mai multi parlamentari au fost politicosi si l-au audiat cu rabdare vorbind despre problemele globale ale politicii. Si mai intransigent, Mircea Geoana nu a venit deloc si nici nu a sunat sa-i ureze "La Multi Ani!" fostului premier. La fel, Nastase a precizat ca nimeni din liderii actualei puteri nu l-ar fi sunat. De la aniversare nu a lipsit nici Dan Ioan Popescu sau Miron Mitrea, care au venit spre final si s-au pus la povesti cu Nastase.

Nu vrea sa provoace conducerea PSD

Nastase a declarat de ziua lui ca are prea multa energie si nu o consuma, dar ca se simte in forma. El a apreciat ca acum isi da seama cine sunt adevaratii prieteni, dar ca nu e momentul sa revina in prim-planul PSD ca sa nu para "provocator" la adresa actualei conduceri a partidului. "Sunt rac, sunt linistit si nu sunt agresiv", si-a pictat Nastase un autoportret idilic.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.