Senatul a respins motiunea simpla "Reforma sanitara - marea pacaleala", depusa saptamana trecuta de PSD, dar scorul a fost la limita 57 de voturi pentru, 57 impotriva si o abtinere.

Cei 54 de senatori semnatari ai motiunii cereau demisia ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, pe care il considera responsabil de "dezastrul in care se afla sistemul sanitar".

Fostul ministru al sanatatii, deputatul PSD Ovidiu Branzan, a declarat ca principalul vinovat nu este de fapt ministrul Eugen Nicolaescu, ci insusi premierul Calin Popescu Tariceanu.

"Pacienti, doctori, Colegiul Medicilor, politicieni- nu numai cei din opozitie dar chiar cei din partidele aflate in actuala coalitie de guvernare-toti sunt impotriva lui Nicolaescu (n.n.-ministrul sanatatii) si spun ca este incompetent si ca ar trebui schimbat. Si-atunci stai sa te intrebi: de ce nu este schimbat acest om?", a declarat Ovidiu Branzan.
Ministrul contra-ataca

"Deci vina nu mai pot sa spun ca ii apartine lui Nicolaescu, ci ii apartine celui care il tine acolo si insista sa ramana acolo. Si acesta este Calin Popescu Tariceanu", e de parere Ovidiu Branzan.

Actualul ministru, Eugen Nicolaescu, spune insa ca nu se teme de motiunea PSD, partid pe care il acuza de intarzierea reformelor in sanatate.

"Acum, cand vrem sa facem reforma, cei care au distrus sistemul vin si critica. Eu in locul lor as muri de rusine! Ne-au lasat cu o datorie de 10.000 de miliarde in 2005, pe care a trebuit sa o acoperim. De asta nu sunt bani in sistem si de asta ne intarzie cu reforma. M-au intarziat cu reforma trei luni de zile cu contestare la Curtea Constitutionala si cu dezbateri aiurea! De ce au facut asta? La asta nu raspund ei? Trebuie sa raspund eu si guvernarea actuala?", s-a intrebat Ministrul Sanatatii.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.