In toiul discutiilor despre restructurare, PD si PNL isi disputa functiile de vicepremier, iar posibila numire a lui Voiculescu tensioneaza si mai mult scena politica.

Democratii nu renunta la desfiintarea functiilor de vicepremier. Au obtinut saptamina trecuta acordul partenerilor de Coalitie pentru inceperea procedurilor de restructurare a Guvernului. Tema desfiintarii acestor posturi nu a fost transata la sedinta Coalitiei de saptamina trecuta. Potrivit unor surse din conducerea PD, saptamina aceasta democratii vor cere din partea partenerilor de Coalitie un raspuns clar si asumat cu privire la desfiintarea vicepremierilor si a ministrilor delegati.

Boc: "Nu au ce cauta in Guvern"

PD a iesit la atac pe aceasta tema chiar prin liderul partidului, Emil Boc. "In privinta vicepremierilor, acestia nu au ce cauta in structura Guvernului, pentru ca in afara de rolul de simbol politic, fara portofoliu concret, mentinerea lor in continuare, dupa parerea mea, nu se justifica", a declarat din nou ieri Emil Boc, reluind ideea ca restructurarea trebuie sa aiba loc cit mai repede.

PNL, PC si UDMR nu sint de acord insa cu ideea renuntarii la vicepremieri. "Principial, e o ideea proasta. Pentru o Coalitie care se afla la guvernare este foarte important sa aiba in posturi importante din Executiv si o conducere politica", a declarat liberalul Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor. Liderii UDMR s-au pronuntat din start impotriva acestei solutii. Iar conservatorii au dat raspunsul anuntind ca intentioneaza sa-l numeasca pe postul de vicepremier lasat liber de George Copos chiar pe liderul partidului, Dan Voiculescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.