La moment festiv, presedintele i-a inminat lui Radu Stroe transcrierea unei discutii. Citirea "cadoului" prezidential l-a destabilizat serios pe proaspatul secretar general al Guvernului, in timp ce Traian Basescu nu-si ascundea satisfactia fata de reactia de bulversare a "victimei" liberale.

Ipoteza "stenogramei CSAT"

Ar putea fi vorba de transcrierea discutiei din CSAT privind secretizarea Legilor sigurantei nationale. Publicarea stenogramei, cu care Basescu l-a amenintat pe Tariceanu, ar dovedi ipocrizia PNL. Decizia de secretizare a proiectelor de lege a fost criticata public de liberali in frunte cu premierul Tariceanu, dar ar fi fost sustinuta prealabil, in cadrul discutiilor secrete ale CSAT de catre fruntasul liberal Radu Stroe.

Citeste si:

Ipoteza "relatiei cu «trecutul»"

Surse de la Cotroceni ne-au declarat insa ca documentul care l-a indispus atit de mult pe Stroe ar contine transcrierea unei convorbiri telefonice compromitatoare a fruntasului liberal. Ar avea ca tema "o mai veche relatie cu «trecutul»" a lui Radu Stroe, sustin sursele noastre. Miercuri seara, presedintele Basescu a gazduit la Cotroceni ceremonia solemna a depunerii juramintului de catre noul secretar general al Guvernului, Radu Stroe. Liberalul i-a predat lui Traian Basescu, conform uzantelor protocolare, mapa cu foaia de hirtie continind iscalitura pe textul juramin-tului solemn pentru functia de membru al Executivului.