Presedintele Camerei Deputatilor a fost vizitat ieri, la munca, de sotia si fiica sa. Pustoaica si-a uitat biberonul in buzunarul tatalui ei

Bogdan Olteanu a inaugurat, ieri, de Ziua Copiilor, Parlamentul celor mici. Un grup de 80 de elevi de clasa a VII-a de la mai multe scoli din Capitala au simulat ieri o sedinta de plen care a dovedit ca si la cei mici exista divergente de pareri.

Taberele s-au impartit insa nu in functie de partide, ci de gen: in timp ce baietii au solicitat terenuri pentru fotbal, fetele au cerut terenuri pentru alte tipuri de sport: handbal, tenis, badminton. In cele din urma, Bogdan Olteanu a gasit o cale de a impaca cele doua grupuri "parlamentare" propunand pentru vot ambele solicitari. Nu mare le-a fost mirarea micilor parlamentari cand au descoperit o cartela de vot, apartinand lui Valeriu Tabara, uitata in aparat.

Olteanu a folosit-o ca sa le arate copiilor cum se voteaza, dupa care a confiscat-o in numele chestorului. Un alt moment de cumpana a fost acela in care actualul presedinte al Camerei a strans mana unui copil dolofan pe care il chema chiar Adrian Nastase. Olteanu i-a aratat copilului locul deputatului PSD si i-a spus ca are un mare viitor cu acest nume! Unul dintre elevi a fost curios ce se va intampla cu Parlamentul daca Romania va fi Republica parlamentara? Atins intr-un punct sensibil, Bogdan Olteanu s-a lepadat de aceasta posibilitate: "Doamne fereste, n-o sa fie nicicand republica parlamentara!".

Bogdan Olteanu, surprins cu biberonul in buzunar

Dupa sedinta de plen, micii parlamentari au tinut un Birou Permanent dupa care au vizitat comisia juridica, unde Monica Macovei si deputatii se luptau de zor sa dea de capat codului de procedura penala. Elevii au luat microfoanele televiziunilor si au pus intrebari deputatilor. Din cauza atmosferei incinse de la comisie, copiii nu au putut sa asiste prea mult, iar in momentul in care au fost scosi din sala, unul a tras concluzia care se impunea: "S-a incins tarata, de aia ne scoate de aici". Elevii au invatat pe parcursul vizitei la Parlament si prima lectie a politicii intr-un moment in care unii dintre ei au ramas fara scaune. "Asa e in politica", le-a explicat presedintele Camerei.

Dupa plecarea elevilor parlamentari, Bogdan Olteanu a primit la Parlament un grup de elevi de la Liceul Tonitza carora le-a dat tema sa picteze cum vad ei visul romanesc, adica exact ideea proiectului politic sustinut de presedintele Camerei.

Dupa doua ore, cu biberonul in buzunar, probabil de la fiica lui care l-a vizitat ieri la Camera in compania sotiei, Olteanu a trecut apoi pe la fiecare mic artist sa vada cum isi imagineaza ei visul romanesc.

Acuarelele copiilor au fost lipite apoi pe panouri in fata intrarilor la sala de plen, Olteanu promitandu-le copiilor ca-i va aduce pe parlamentari sa le vada. "Va astept si la anul, poate sa va cumparam operele. Camera Deputatilor e un mare client de tablouri", a spus in incheiere Olteanu.

Elevul aflat in vizita la Parlament are un nume celebru: Adrian Nastase.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.