"Va garantez ca nu voi avea liniste pana cand institutiile statului nu vor lucra la toata capacitatea si nu vor starpi coruptia la nivel inalt", a anuntat presedintele Basescu, joi noaptea, pe Aeroportul "Henri Coanda", la intoarcerea din Polonia. Desi tremurase pret de aproape trei ore la ceremoniile comemorative de la Auschwitz-Birkenau, Basescu nu si-a pierdut spiritul combativ, amintindu-si de vechii sai "prieteni" din PSD. "In Polonia, am avut intalniri bilaterale cu cei patru lideri ai grupurilor politice din Parlamentul European si pot sa va spun ca pana si socialistii europeni sunt socati, de pilda, sa constate ca PD nu este un partid de dreapta ce se indreapta spre extremism. Din pacate PSD, administratia Iliescu-Nastase au facut uriase deservicii Romaniei, ducand o politica de discreditare a fostei Opozitii (actuala Putere)", a spus seful statului, pronosticand ca, astfel, pesedistii s-au discreditat pe ei insisi, intrucat marimile actuale care au vizitat institutiile europene nu au barfit fostul partid de guvernamant si nici nu s-au plans de conditiile negociate de reprezentantii acestuia, in vederea aderarii.

La randul sau, premierul Calin Popescu Tariceanu, prezent ieri, la reuniunea Ligii alesilor locali ai PNL le-a transmis acestora: "Nu voi tolera, din punct de vedere politic, o atitudine de tip baroni locali. Avem cu totii in memorie comportamentul PSD si nu vreau sa aveti nimic in comun cu acesta. Vreau sa aveti o atitudine ireprosabila fata de cetatean si gestionarea banului public". In context, premierul le-a povestit liberalilor din administratia locala ca "i-a crapat obrazul de rusine la Bruxelles, deoarece coruptia este ca o stampila pe obrazul Romaniei". Revenind la problemele interne, Tariceanu a cerut primarilor si consilierilor locali sa acorde o atentie deosebita descentralizarii si debirocratizarii. El a recomandat, de asemenea, evitarea consumarii de energie pentru dezbaterea unor teme care ar putea avea ca rezultat incordarea relatiilor PNL-PD. "Cel mai periculos este sa ne lasam antrenati acum in false teme de dezbatere, cum ar fi din ce familie politica sa faca parte PNL-PD. Avem de guvernat o tara si o actiune coerenta intre administratia locala si cea centrala este esentiala", a incheiat Tariceanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.