Anuntata cu mare tam-tam, motiunea de cenzura a PSD da semne de volatilizare. O data cu ea toate scenariile privind caderea guvernului Tariceanu par sa fie vorbe in vant

Cu putin inainte de publicarea raportului de tara, clasa politica a inceput sa freamate. Pe holurile Parlamentului, pe telefoane, la carciumi si in birourile de la partid bursa zvonurilor inflorise, dand ca certa schimbarea premierului Calin Popescu Tariceanu si a intregului sau cabinet. Social-democratii au facut primul pas, anuntand cu mare fast depunerea unei motiuni de cenzura. Liderul PSD Mircea Geoana a plusat si a declarat necesitatea unui protocol PSD-PRM, tocmai pentru a da greutate marelui act politic ce avea sa se savarseasca.

C.V. Tudor a anuntat ca nu va sustine o motiune

Dupa cum era de asteptat, PNL si PD au inceput sa negocieze in secret, unii pentru ramanerea la guvernare, altii pentru inlocuirea premierului Tariceanu, dorita atat de mult de presedintele Traian Basescu. Matematica insa le-a jucat feste, pentru ca nimeni nu putea sa fie sigur pe numarul minim de voturi (234), cat cere o motiune de cenzura.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.