Ovidiu Musetescu (PSD) si Nicolae Paun (minoritati) sunt parlamentarii cu cele mai multe absente de la lucrarile legislativului, iar cei mai constiinciosi dintre alesi sunt liberalii Gheorghe Gabor si Corneliu Momanu, releva o statistica realizata de Institutul pentru Politici Publice (IPP), data publicitatii ieri.

Fara a-i lua in calcul pe parlamentarii care sunt si membri ai guvernului sau euroobservatori si ale caror absente sunt considerate astfel motivate, social-democratii ocupa primele locuri in topul absenteismului, fiind urmati de reprezentantii PRM si de cei ai minoritatilor nationale.

Astfel, Ovidiu Musetescu (PSD) a lipsit cel mai mult de la lucrarile Parlamentului, mai exact in proportie de 98,8%. Dupa el urmeaza Nicolae Paun (minoritati) cu 98,2% absente din totalul activitatii parlamentare. Printre cei cu peste 90% absente se mai numara Ruxandra Jipa (PRM), precum si social-democratii Bogdan Nicolae Duvaz, Alexandru Mazare, Eduard-Stelian Martin, Eugen Nicolicea, Alin Teodorescu si Ovidiu Branzan.

In ceea ce priveste prezenta la vot, calculata procentual din numarul total de voturi incepand cu data de 1 februarie 2006, pe primele locuri se afla senatorii si deputatii PNL si PD, dar printre cei mai harnici alesi se numara si cativa din opozitie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.