Presedintele PNL a iertat-o pe Norica Nicolai, care si-a plimbat rudele prin Senat, la fel cum a tolerat si iesirile lui Ludovic Orban.

De un cu totul alt tratament a beneficiat in decembrie anul trecut deputatul Cristian Boureanu, care a primit un an suspendare din PNL. Primii doi sint insa apropiatii lui Tariceanu, virfuri de lance in razboiul cu Traian Basescu, iar Boureanu este perceput ca facind parte din "tabara" Cotrocenilor. Tot ieri, la Senat, Vadim Tudor a transformat-o, in stilu-i cunoscut, pe nepoata in amanta lui Melescanu. Si senatorii, la fel ca si liberalii, au sarit in apararea Noricai Nicolai, au aruncat vina pe ziaristi si au pasat cazul la o comisie.

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a trecut cu vederea scandalul declansat de Norica Nicolai, care si-a plimbat rudele prin Senat, si n-a sanctionat-o pe linie de partid, la fel cum a tolerat si iesirile lui Ludovic Orban. De un cu totul alt tratament a beneficiat in decembrie anul trecut deputatul Cristian Boureanu, care a primit un an suspendare din PNL.

Tariceanu inchide ochii

Calin Popescu Tariceanu i-a transmis senatorului Norica Nicolai prin intermediul liderului de grup sa ia cuvintul in Senat si sa afirme ca regreta incidentul. "I-am cerut liderului de grup parlamentar al Aliantei D.A. din Senat, domnul Puiu Hasotti, sa-i transmita doamnei Nicolai ca ii cer sa faca o declaratie lipsita de orice fel de echivoc in care sa-si manifeste regretul fata de acest incident si sper ca pe viitor astfel de lucruri sa nu se mai intimple", a afirmat Tariceanu. Ca si ceilalti membri PNL care au incercat sa o apere pe Nicolai, Tariceanu a sustinut nevinovatia acesteia pe considerentul ca din verificari rezulta ca nepoata nu a votat pentru matusa. "Nu a votat cineva pentru ea, deci nu este nevoie de o sanctiune", a declarat premierul.

Matusa a cazut la pat

Citeva ore mai tirziu, Norica Nicolai a expediat un comunicat in care anunta ca nu va fi prezenta la Senat pentru ca are probleme de sanatate. "As fi dorit sa fiu prezenta in plenul Senatului pentru a face o declaratie politica in legatura cu incidentul petrecut in sala de sedinte. Din pacate, urmare a acestei situatii, starea sanatatii mele s-a deteriorat, iar diagnosticul de cardiopatie ischemica si angor (ce poate fi confirmat prin certificat medical) nu-mi permite sa particip la lucrarile plenului de astazi, luni, 2 mai 2006. Doresc sa precizez ca imi asum vina si regret faptul ca am acceptat prezenta unei persoane straine in plenul Senatului. Totodata cer scuze colegilor senatori pentru faptul ca gestul meu a adus atingere imaginii Parlamentului", incearca sa se absolve de vina Norica Nicolai.

Seful PNL a ignorat subiectul "nepoata"

Potrivit unor surse PNL, la sedinta Biroului permanent central al PNL, Calin Popescu Tariceanu nici macar nu a deschis subiectul pe marginea incidentului creat de Norica Nicolai. Singurul care s-a sesizat a fost ministrului Culturii, Adrian Iorgulescu (PNL), care a anticipat intrebarile presei legate de sanctionarea senatoarei. Tariceanu ar fi spus scurt ca nu are ce discuta si ca este o problema a Senatului, lucru care il va comunica si ziaristilor. Saptamina trecuta, cameramanii au surprins in timpul votului din Senat o persoana necunoscuta care a accesat pupitrul senatoarei PNL.

Ulterior, aceasta s-a dovedit a fi o nepoata a Noricai Nicolai - Ana Maria Hanes. "Voi raspunde pentru prima chestiune: faptul ca am acceptat sa stea cu mine cit am fost prezenta in sala, dar dupa ce am plecat, nu-mi pot asuma nici un gest facut de altcineva", a afirmat, saptamina trecuta, Norica Nicolai.

Dubla masura

Recent, viceprimarul Ludovic Orban a condus si accidentat o masina apartinind unei firme care a avut contracte cu primaria, insa partidul nici macar n-a luat in discutie cazul sau. PNL l-a iertat si cind le-a jignit grosolan pe Raluca Turcan, Elena Udrea si Anca Boagiu. Acum, si Norica Nicolai beneficiaza de un tratament special din partea conducerii PNL. Cei doi fac parte din grupul de reactie anti-Basescu si anti-PD de care se foloseste Tariceanu pentru a-i da replici sefului statului.

La polul opus se afla deputatul PNL Cristian Boureanu, care, pentru ca a criticat conducerea partidului ca are tendinta de a negocia in secret cu PSD, a primit cea mai dura sanctiune in afara de excludere: suspendarea pe un an de zile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.