Organizatia PSD sector 1, care i-a retras, in martie, sprijinul politic lui Nastase, i-a sugerat aseara lui DIP, prin vocea sefului filialei, Daniel Tudorache, ca in 3 saptamini sa-si dea demisia din fruntea PSD Bucuresti.

Popescu, fost ministru al Industriilor, este cercetat de autoritati pentru averea sa nejustificata. Mircea Geoana si actuala conducere a PSD, ingrijorati atit de sprijinul pe care il are DIP din partea lui Ion Iliescu, cit si de crearea unui nou scandal in partid, au propus filialei cea mai mica sanctiune: sa-i ceara lui Popescu sa-si dea singur demisia din functia de sef al PSD Bucuresti pina la Conferinta partidului pe Capitala din luna mai, cind se doreste oficializarea in fruntea organizatiei a interimarilor Sorin Oprescu si Marian Vanghelie.

Oficial insa, presedintele PSD sector 1, Dan Tudorache, a declarat ca membrii Biroului Executiv al filialei au evitat sa dea un verdict transant privind eventuala retragere a sprijinului politic lui Dan Ioan Popescu.

Tudorache: "Ii uram succes"

El a adaugat ca acesta trebuie sa decida daca revine in functia de presedinte al PSD Bucuresti sau daca isi va da demisia, pina la Conferinta municipala a organizatiei bucurestene. Tudorache a mentionat ca in Statutul PSD nu este reglementata situatia autosuspendarii dintr-o functie de conducere - cum este cazul lui Popescu -, ci doar a autosuspendarii din partid.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.