Liderul PC, Dan Voiculescu, a propus ieri impozitarea cu trei la suta a profitului obtinut de societatile comerciale, pe motiv ca integrarea in UE costa mult.

"Toate societatile comerciale care fac profit vor fi impozitate cu 3%", si-a prezentat ieri ultima oferta liderul PC, Dan Voiculescu. Motivul: "Integrarea Romaniei in UE va avea costuri foarte mari. In 2007, va trebui sa dam 1,5 miliarde de euro la bugetul Uniunii. Exista pericolul ca acest efort, daca va fi facut de populatie, va accentua gradul de saracie al populatiei. De aceea, vom propune o premiera in fiscalitatea romaneasca: o taxa de 3% pe profit. Taxa va trebui sa fie platita trei ani, pina in 2009. Eu voi fi primul platitor al ei". Voiculescu, care s-a erijat luni de zile in aparatorul IMM-urilor, a spus ieri, iritat de intrebarile jurnalistilor, ca "microintreprinderile nu sint plati-toare de impozit pe profit, nu vrem sa lovim in IMM".

Liderul PC nu s-a ferit ieri sa pozeze si in model de miliardar cu impozitele la zi: "Grupul de firme al carui patron mai sint inca a facut pe 2005 un profit de 46 de milioane de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.