„Faceti partid peste capul meu“?, s-a interesat Geoana. „Cum iti permiti sa ma excluzi din partid?“, i-a reprosat Iliescu. Cei doi s-au razboit ieri la Senat.

Cam aceasta a fost starea de spirit care i-a dominat pe cei doi lideri, in sedinta grupului senatorilor PSD. Iliescu viseaza la sefie prin prisma Polului pe care il va lansa pe 3 mai. Geoana a ripostat, speriat, prin intermediar.

Pina ieri, Geoana nu l-a infruntat direct pe Iliescu. Prin consilierul sau politic, Marius Lazar, seful oficial al PSD i-a transmis vineri lui Iliescu: "Fara PSD, Polul Social este o fictiune politica. Participarea la constructii institutionalizate de ordin politic care nu sint rezultatul unor decizii luate in cadrul statutar al partidului ii situeaza in afara PSD cu toate consecintele care decurg de aici".

Geoana a facut pe niznaiul

Nervos, in aceeasi zi, Iliescu l-a sunat pe Geoana, aflat in SUA, sa-i ceara explicatii pentru opiniile consilierului sau. Apropiatii lui Iliescu au povestit ca Geoana i-a jurat lui Iliescu ca nu stie nimic despre pozitia consilierului sau. Pozitie pe care Geoana a reluat-o si ieri, in sedinta grupului senatorilor PSD.

O satisfactie mica tot a avut, ieri dupa-masa, presedintele oficial al PSD. Si Ion Iliescu a fost obligat sa dea explicatii senatorilor partidului. Fostul sef de stat le-a promis colegilor lui ca nu doreste sa faca din Polul Social un partid politic cu care sa concureze PSD, ci o platforma a stingii unde sa concentreze toate miscarile de stinga. Platforma pe care a imaginat-o insa si Mircea Geoana, cu un an in urma.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.