Fostul consilier al lui Theodor Stolojan, deputatul PNL Raluca Turcan, declara ca principiul bunei guvernari a fost sustinut de Alianta D.A. in campania electorala. Iar includerea acestui concept in Strategia de securitate nationala ar fi un gest de minima consecventa politica.

Potrivit deputatului PNL, acesta a fost un punct programatic sustinut de Alianta D.A. in campania electorala, prin candidatul la presedintie al Aliantei, Theodor Stolojan, si, ulterior, de Traian Basescu.
"O tara in care este coruptie este o tara vulnerabila. O tara in care populatia este saraca din cauza unor acte de incompetenta ale guvernantilor este o tara amenintata", a spus deputatul PNL, citat de Mediafax.

Conceptul de buna guvernare a fost introdus in Strategia de securitate nationala aprobata, luni, de CSAT. Premierul Tariceanu a contestat acest punct, pe motiv ca introducerea acestui principiu ar fi valabil numai in cazul statelor din lumea a treia.
Basescu insa i-a raspuns ca acest concept, "buna guvernare", este prevazut in articolul 1, paragraful 50 al Constitutiei Europene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.