Protocolul de functionare a coalitiei guvernamentale prevede existenta a patru foruri decizionale - in Guvern, in Parlament, la nivel de presedinti ai partidelor din coalitie si in teritoriu, la nivelul presedintilor de filiale, a afirmat vineri liderul UDMR, Marko Bela. Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat la Targu Mures ca a vazut varianta de protocol intocmita de Alianta D.A. si in principiu nu vede o contradictie intre aceasta abordare si cea proprie a UDMR, transmite corespondentul Mediafax. "Protocolul de functionare a coalitiei nu este gata, insa cred ca va fi gata saptamana viitoare", a declarat Marko Bela.

Presedintele UDMR a spus ca, la nivelul primului for decizional, din Guvern, primul ministru si cei trei ministri de stat ar urma sa formeze un cabinet, care sa decida in legatura cu chestiunile politice, iar la nivel de Parlament ar trebui sa se creeze un for consultativ si decizional format din liderii de grupuri parlamentare ale partidelor care alcatuiesc coalitia.

La nivel de teritoriu, formatiunile politice din coalitie, prin presedintii lor, ar trebui sa formeze un for consultativ si decizional. Cel de-al patrulea centru de decizie ar urma sa fie format din presedintii nationali ai partidelor care formeaza coalitia guvernamentala. "Prin protocol va trebui reglementat modul in care functioneaza aceste foruri, precum si cine si in ce situatii le convoaca", a mai spus Marko Bela.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.