Ca Dan Voiculescu a reusit sa propulseze formatiunea pe care o conduce in familia europeana nu mai este o noutate.
Dupa refuzul popularilor, a venit oferta conservatorilor care au remarcat in demersul fostilor umanisti folosul unei actiuni politice consecvente in cateva capitole esentiale. Unul dintre acestea este reprezentat de echitatea relatiilor sociale, zona in care proiectul "legii Voiculescu" detine cateva prioritati certe. Iar daca guvernul condus de Tariceanu nu este chiar atat de convins de necesitatea unei legi privind controlul averilor (prietenii stiu de ce), mai interesati de subiect sunt europenii. Seful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso i-a trimis recent o scrisoare lui Dan Voiculescu in care, apreciind initiativa conservatoare, il asigura pe presedinte ca "factorii decisivi care vor determina succesul pe termen lung in lupta impotriva coruptiei vor fi vointa politica a liderilor tarii si opinia publica nationala"... Cu opinia pu-blica n-avem probleme...

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a apreciat ca fiind pozitiva initiativa Partidului Conservator cu privire la confiscarea averilor ilicite. Intr-o scrisoare - raspuns adresata liderului PC, Dan Voiculescu, presedintele CE subliniaza ca factorii decisivi in lupta impotiva coruptiei sunt: vointa politica a liderilor tarii si opinia publica nationala. AMOS News prezinta textul integral al scrisorii:
Excelenta Voastra,
Va multumesc pentru scrisoarea dumneavoastra din 14 decembrie 2005 privind initiativa legata de confiscarea averilor. Suntem pe deplin de acord ca o problema cheie este coruptia. Asa cum stiti, in Raportul de Monitorizare publicat in octombrie 2005, Comisia Europeana a recunoscut ca s-au inregistrat progrese legislative si institutionale in Romania - in 2005 - in lupta impotriva coruptiei, dar, de asemenea, a indemnat Romania sa faca pasii decisivi care sa duca la implementarea acestor masuri cu un mai mare efect in practica. Coruptia ramane una dintre zonele pe care Comisia, la fel ca si celelelte institutii ale UE, statele membre si cetatenii Uniunii se vor focaliza in 2006. In acelasi timp, este clar ca un rol important vor juca aspecte cum sunt: incurajarile constante din partea Comisiei, suportul financiar din partea bugetului Comunitatii si suportul tehnic venit din partea expertilor din statele membre. Factorii decisivi care vor determina succesul pe termen lung in lupta impotriva coruptiei vor fi vointa politica a liderilor tarii si opinia publica nationala.
Cu sinceritate,
Jose Manuel BARROSO


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.