Liberalii privesc cu scepticism demersul colegului lor de partid, Viorel Catarama, care cere convocarea unui Congres Extraordinar si modificarea protocolului Aliantei. Ba, mai mult, unii sunt de parere ca acest demers nu are ca scop decat capitalul de imagine. Chiar si cei care nu au cele mai bune relatii cu actuala conducere a partidului si care s-ar putea gandi ca un congres ar putea pune sub semnul intrebarii legitimitatea acesteia, nu iau in seama propunerea. Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a catalogat solicitarea facuta de Viorel Catarama drept o parere strict personala

"Este un demers pe cont propriu si ar trebui analizat in cadrul partidului in primul rand pentru ca lanseaza acuzatii la adresa unor colegi din PNL si in al doilea rand pentru ca solicita modificarea protocolului Aliantei, solicitare total neserioasa", a spus Nicolaescu. De altfel, el a pus toata aceasta initiativa privind organizarea unui Congres Extraordinar pe seama dorintei de a acumula capital de imagine.

"Altfel, e o discutie neserioasa", a mai spus Nicolaescu. "Daca era serios venea intai in partid, sa fie discutata propunerea si sa fie luata o decizie. A facut o greseala", a subliniat el. Purtatorul de cuvant al PNL a amintit ca, potrivit codului etic, astfel de declaratii trebuie facute in interiorul partidului iar nu in presa. Nici vicepresedintele Puiu Hasotti nu a fost mai ingaduitor, spunand ca Viorel Catarama si-a obisnuit colegii de partid cu fel de fel de propuneri "aberante".

"Ar fi mai bine ca inainte sa faca astfel de declaratii sa se gandeasca ca a facut suficient rau PNL cu actiuni precum SAFI" , a mai comentat Hasotti. Prin urmare, vicepresedintele liberal i-a cerut lui Catarama sa intre in "silentio stampa 20 de ani". Nici cei cunoscuti ca fiind adversari ai lui Tariceanu nu iau in seama propunerile privind organizarea unui Congres Extraordinar. "Nu cred ca Viorel Catarama este cea mai indreptatita persoana sa vorbeasca despre problemele PNL sau despre o reforma a partidului atata timp cat nu poate sa aduca voturi, ba mai mult face si deservicii de imagine", a spus si Raluca Turcanu. Ea a amintit ca in momentul intocmirii listelor parlamentare, Catarama avea o cota de neincredere de 80%.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.