Presedintele executiv al PSD cere ca mostenirea pe care a primit-o anul trecut sa fie verificata de Procuratura

In ultima saptamana, dupa publicarea noilor declaratii de avere ale demnitarilor, cea mai aprinsa disputa l-a avut in centru pe Adrian Nastase. Declaratia sa de avere a consemnat un plus de un milion de dolari, justificati prin mostenirea - constand intr-un teren, trei apartamente si multe bijuterii, lasata de o matusa, Tamara Cercasov. Atentia mass-media, care a readus in prim-plan si alte achizitii controversate din averea fostului premier, l-a transformat pe presedintele executiv al PSD intr-un lider cu probleme de imagine.

Prima reactie a avut-o presedintele PSD, Mircea Geoana, care a declarat ca s-a saturat de crize care afecteaza credibilitatea partidului. El a afirmat totodata ca in PSD se va astepta un timp rezonabil inainte de a se lua "masurile necesare", el refuzand sa faca alte precizari.
Discutia despre mostenirea in valoare de un milion de dolari primita de Adrian Nastase a culminat joi, cand presedintele executiv al PSD s-a declarat nevinovat si a cerut Procuraturii sa verifice cazul.

Adrian Nastase s-a prezentat in fata presei si a anuntat ca nu se retrage din functie si din viata politica si ca i-a solicitat procurorului general Ilie Botos sa declansaze procedura de verificare a legalitatii mostenirii primite in 2005.
Presedintele executiv al PSD a sustinut ca "se doreste eliminarea omului politic Adrian Nastase", precizand ca nu stie cine se afla in spatele acestei "campanii", dar ca banuieste.

"Cine ar fi in spate? Nu stiu, desi, poate, banuiesc. Poate cei suparati de faptul ca, un an de zile, nu au reusit sa ma inlature de la conducerea Camerei Deputatilor. Poate chiar personaje publice, care vor ca romanii sa nu se uite la pretul gazelor, la declaratiile nervoase ale oficialilor europeni sau la criza din Sanatate sau care au nevoie ca de aer de capul cuiva, pe care sa-l raporteze la Bruxelles", a adaugat el.

Nastase a mentionat ca nu exclude nici ipoteza ca, in pregatirea Consiliului National al PSD, "unii sa creada ca este un moment propice pentru a manevra cel mai mare partid din Romania si sa-l destabilizeze".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.