Pusa pe treaba la inceput de an, organizatia PSD Bucuresti a iesit ieri, din nou, la atac impotriva guvernului Tariceanu.

Vicepresedintii social-democratilor bucuresteni, Madalin Voicu si Codrin Stefanescu, si purtatorul de cuvant al filialei, Octavian Petrovici, au solicitat in cor demisia "de onoare" a Cabinetului condus de Calin Popescu Tariceanu. Argumentul prezentat a fost un document migalit la PSD Bucuresti, purtand titlul "Bilantul (ne)realizarilor unui an de guvernare portocalie".

"Daca mai exista un strop de moralitate, asteptam demisia intregului Cabinet si demararea procedurilor pentru declansarea alegerilor anticipate", a spus Codrin Stefanescu. Cei trei au vorbit despre esecurile guvernului referindu-se la introducerea cotei unice de impozitare, modificarea repetata a sistemului fiscal si marirea preturilor la utilitati. Stefanescu a vorbit insa despre aparitia unui nou concept in ceea ce priveste saracia: daca pana acum vorbeam de saracie extrema sau severa, in acest moment putem vorbi si despre saracie... simpla. De asemenea, Madalin Voicu a atentionat ca 30% din populatia tarii are acest statut, iar mare parte dintre persoanele cuprinse aici sunt intelectuali.

De bilantul social-democrat nu a scapat insa nici premierul Tariceanu, asupra caruia a fost transferat probabil de la fostul prim-ministru, Adrian Nastase, atributul de "arogant". "In timp ce sindicalistii faceau anticamera la premier, Calin Popescu Tariceanu rezolva problemele economice ale Rompetrol, dar si pe cele de imagine ale prietenului sau, Dinu Patriciu", se arata in documentul pesedist. Pe de alta parte, liderii de Bucuresti ai PSD nu si-au pus problema sa ceara o aprobare de la centru pentru a solicita demisia guvernului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.