PC isi anunta partenerii de guvernare ca va decide in luna ianuarie daca mai ramine alaturi de ei sau nu. Purtatorul de cuvint Bogdan Ciuca a declarat ieri ca Departamentul de Analize si Prognoze al partidului lucreaza la o evaluare in acest sens, pe care o va prezenta Biroului Permanent.

Avertismentele PC se vor a fi un semnal dat partenerilor in conditiile in care in acest an "initiativele care poarta brandul PC" nu si-au gasit loc in programul de guvernare. Or, conservatorii ar dori ca anul viitor sa vada promovate macar citeva dintre proiectele lor: reducerea TVA, votul uninominal sau legea privind confiscarea averilor nejustificate, botezata "Legea Voiculescu".

Cea mai recenta nemultumire a PC este ca seful ANAF, Sebastian Bodu, s-ar fi inspirat din "Legea Voiculescu" pentru a infiinta o agentie care sa raspunda de controlul tuturor averilor. Desi, de fapt, Agentia pentru Integritate Morala era un proiect pe care a incercat sa-l puna in practica, la inceputul anului, si Monica Macovei, conservatorii sustin ca paternitatea ideii li se cuvine. Ca urmare, PC i-a cerut Monicai Macovei sa precizeze daca exista sau nu o solicitare a UE pentru infiintarea in Romania a unei agentii care sa vizeze controlul averilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.