In ultima zi de plen din aceasta sesiune parlamentara, senatorii au readus in centrul atentiei problema inundatiilor. Motiunea simpla "Guvernul face un cadou de Sarbatorile de iarna: containere si corturi in locul caselor pentru sinistrati" depusa de PSD si PRM a cazut, cu 71 de voturi "impotriva" si 43 "pentru". Dezbaterile nu au fost lipsite de tensiuni, reprezentantii puterii si cei ai opozitiei acuzandu-se reciproc de "ipocrizie", oportunism, minciuna. Toate aceste cuvinte au fost insa rostite alaturi de fraze generoase despre solidaritate si compasiune fata de sinistrati.

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a acuzat puterea ca inca "bagatelizeaza" tragedia celor sapte valuri de inundatii din anul 2005. "Guvernul a gestionat criza prost, cu aroganta, ceea ce nu ne mira la un Executiv plin de milionari in dolari", a apreciat Vadim. Prezent la dezbateri, ministrul delegat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely, a declarat ca textul cuprinde date nereale si reprezinta o incercare ieftina de a atrage capital politic pe seama oamenilor care au suferit de pe urma inundatiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.