Victor Ponta a declarat, joi, ca, in opinia sa, era bine sa se inchida problema Statutului deputatilor si senatorilor dandu-se un vot in plen, pentru a se opri demagogia privind marile privilegii, el aratand ca regreta incidentul legat de neintelegerile dintre PSD si PNL pe aceasta tema.

"Eu am sustinut punctul de vedere al domnului Zgonea. M-a consultat, stiu, cred ca era foarte bine ca azi sa inchidem aceasta discutie tocmai ca sa nu mai lasam demagogia sa functioneaze, ca nu am inteles exact care sunt marile privilegii. (...) Eu spun doar ca nu e bine pentru Parlament, pentru ca iar incepe sa se vorbeasca de privilegii care nu exista", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a admis ca PSD si PNL au fost pe pozitii opuse in ceea ce priveste un articol din Statut si a aratat ca este dreptul senatorului liberal Tudor Chiuariu sa-si sustina amendamentul.

"Asta e. Colegii de la PNL au considerat altfel. Ceea ce s-a discutat inainte la comisie nu a mai fost valabil in plen. Stiu ca in comisie s-a votat, asa cum cred ca era bine sa se voteze, in plen nu s-a votat. Regret incidentul. E amendamentul domnului Chiuariu si e dreptul sau sa-l sustina", a spus Ponta.

El a precizat ca, probabil, exista si parlamentari PSD care sunt de acord cu amendametul depus de liberalul Chiuariu.

"Plenul va decide saptamana viitoare la vot. Eu o sa votez pentru versiunea in care sa nu mai lasam loc la interpretari", a spus Ponta.

Citeste si: Adoptarea Statutului parlamentarilor, amanata o saptamana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.