Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca va prezenta proiectul de buget si grupurilor parlamentare ale partidelor din opozitie, respetiv UDMR si PPDD, el aratand ca nu se asteapta ca acestea sa sustina prin vot bugetul.

Ponta a spus, dupa ce a prezentat proiectul de buget pe 2013 grupurilor reunite ale USL, ca va face aceeasi prezentare si grupului minoritatilor nationale, cu care USL are un acord de colaborare, acesta facand parte din majoritatea parlamentara, dar si catre doua dintre grupurile parlamentare aflate in opozitie, respectiv UDMR si PPDD.

"Acolo nu o sa cer sau nu ma astept la voturi, la sustinere pentru buget, dar e un pas spre normalitate. Asa cred ca trebuie facut de acum incolo: toti viitorii premieri in fiecare an sa prezinte si opozitiei, nu neaparat sa ceara voturi. Daca vor fi idei bune, le primim cu drag. Altfel, fiecare grup va folosi aceasta ocazie sa ne ceara sa triplam pensiile, sa marim bugetul. E normal", a spus Ponta.

Premierul a avut marti intalnire cu parlamentarii USL, carora le-a cerut sprijinul pentru dezbaterea si votul proiectului de buget pe 2013. El a aratat ca sumele pentru investitii in 2013 sunt la fel, chiar mai mari si ca peste un miliard de Euro figureaza in plus pentru cofinantarea programelor europene.

"Sunt datorii istorice pe care, ca USL, trebuie sa le platim: 3,5 miliarde de lei pentru plata datoriilor din sanatate. Nu e un favor pentru Nicolaescu, e o datorie a noastra, o obligatie de a debloca ceva ce mergea foarte prost de multi ani in sanatate", a spus Ponta.

"Efortul bugetar e unul considerabil. Am considerat ca a fost prioritatea zero sa ne tinem de cuvant pe aceste teme: vor fi alocari necesare atat pentru revenirea la salariile din 2010, cat si pentru indexarea pensiilor", a spus Ponta, citat de rtv.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.