Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca nu are inca o optiune in privinta comasarii alegerilor prezidentiale cu cele europarlamentare, insa a spus ca el este gata sa-si depuna mandatul simultan cu cei 588 de parlamentari, pentru alegeri simultane prezidentiale si parlamentare.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele Basescu a sustinut ca solutia o reprezinta "demisia simultana a presedintelui si a Parlamentului", dupa revizuirea Constitutiei, in spiritul referendumului din 2009 privind trecerea la Parlamentul unicameral cu maximum 300 de membri.

"E foarte greu de dat un raspuns. Eu le-am propus devansarea alegerilor cu 2 ani. Cred ca singura varianta a fost cea care a mai functionat: alegeri parlamentare cu cele prezidentiale. Sunt gata sa-mi depun mandatul cu cei 588 de parlamentari. Ca sa facem singura combinatie posibila si la care avem precedent", a declarat Traian Basescu.

Ponta, despre devansarea prezidentialelor: Ar fi extraordinar de bine pentru Romania

"Ce faci cu presedintele ales in luna mai, ii dai un cerc cu care sa faca rotocoale in jurul Cotroceniului? E ridicol. Ce te faci cu un presedinte ales care sta 9 luni, cand il valideaza CCR. E o copilarie. Mandatul meu se termina pe 22 decembrie. Pana pe 22 decembrie se plictiseste bietul om", a mai adaugat presedintele Romaniei.

De asemenea, Basescu a afirmat ca discutia de marti seara cu premierul si presedintii Camerelor nu era publica, el apreciind totodata ca Victor Ponta nu a incalcat acordul de colaborare institutionala, intrucat el a avut o reactie dupa ce informatia a aparut in spatiul public.

"Victor Ponta nu a incalcat protocolul, pentru ca el nu a adus in spatiul public discutia, a reactionat dupa ce discutia era deja in spatiul public, dar eu nu am acelasi tip de protocol si cu domnul Zgonea si domnul Antonescu", a afirmat presedintele.

Blaga: Comasarea alegerilor, o copilarie. Unde s-a mai vazut sa avem doi presedinti?

El a aratat ca discutia nu trebuia sa fie publica si ca a ajuns probabil dintr-o "eroare" in spatiul public.

"Foarte sincer vorbind, nu-mi propusesem sa am vreo iesire publica. Probabil din eroare, din stiu eu ce alta conjunctura, au aparut discutii in spatiul public relatate de participantii la intalnirea pe care am avut-o ieri seara cu presedintele Antonescu, cu domnul presedinte Zgonea si cu domnul prim-mistru", a spus Traian Basescu, precizand ca a face declaratia de presa de la Cotroceni pentru ca doreste sa se stie integral "varianta reala a celor ce s-au intamplat".

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.