Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi, dupa prima sedinta a noului BP, ca spera ca toate procedurile privind audierea ministrilor propusi de premierul desemnat si votul de investitura vor fi parcurse pana vineri, astfel incat depunerea juramantului sa aiba loc in aceeasi zi.

Potrivit MEDIAFAX, el a mentionat ca, in cursul diminetii de joi, Senatul demareaza procedurile pentru stabilirea comisiilor si a birourilor de conducere ale fiecarei comisii, componenta acestora urmand sa fie prezentata plenului, conform Regulamentului si procedurilor.

"Asteptam, mai departe, bineinteles, desfasurarea programului la Camera Deputaților, unde, in primul rand, din cauza numarului mult mai mare de parlamentari, dureaza procesul de validare si de depunere a juramantului, pentru a alege Biroul Permanent al Camerei si biroul comisiilor, ca si la noi", a mentionat Antonescu.

"In momentul in care si cei de la Camera vor fi gata vom avea, probabil, un Birou reunit care va stabili programul, speram noi, fie pentru partea a doua a acestei zile, fie pentru prima parte a zilei de maine, audierea in comisii a ministrilor propusi si, dupa aceea, sedinta comuna a celor doua Camere si, maine, speram, pentru dezbaterea programului de guvernare, echipei de guvernare si votul de investitura", a adaugat acesta.

Crin Antonescu a aratat ca, dupa ce isi va parcurge programul, Senatul va fi in asteptarea Camerei Deputatilor pentru a putea conjuga actiunile celor doua Camere in vederea investirii Guvernului.

"Speram ca pana maine (vineri - n.r.) toate aceste proceduri sa fie parcurse, in asa fel incat la capatul zilei de maine sa se poata savarsi si ceremonia de depunere a juramantului pentru viitorul Guvern la Palatul Cotroceni", a subliniat acesta.

Intrebat daca lista cu ministri si programul de guvernare au fost transmise Senatului, el a raspuns: "Nu stiu exact. Deocamdata lista cu ministri si programul intra si opereaza in momentul in care comisiile sunt constituite si Birourile permanente distribuie audierea".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.