Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca apreciaza "gestul" premierului Victor Ponta si ca dupa ce va afla rezultatele finale ale alegerilor UDMR va incepe discutii cu USL, considerand ca interesele Uniunii trebuie sa fie reprezentate in Parlament si Guvern.

"Apreciez gestul premierului Victor Ponta, declaratiile de ieri (duminica - n.r.) sunt cunoscute. Sigur ca dupa ce vom afla rezultatele finale vom incepe discutii cu USL, considerand ca este important ca interesele pe care le reprezinta UDMR sa fie reprezentate la nivel parlamentar si guvernamental", a declarat Kelemen Hunor, intr-o conferinta de presa sustinuta, luni, la Miercurea Ciuc.

Potrivit MEDIAFAX, el a mai spus ca "este un gest important" ca premierul Victor Ponta si-a dat seama ca interesele comunitatii maghiare sunt reprezentate de UDMR, spunand ca "aceste interese ale UDMR trebuie sustinute si prin eforturi guvernamentale".

Liderul UDMR a mai spus ca UDMR este interesata de o stabilitate politica, de intarirea statului de drept.

Conform rezultatelor partiale ale alegerilor furnizate luni dimineata de BEC, UDMR a obtinut, la Camera Deputatilor, 5,31 la suta din voturi, iar la Senat 5,40 la suta.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica seara, ca a discutat cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si de luni vor incepe discutiile pentru crearea unei majoritati constitutionale cu Uniunea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.