Senatorul PNL Mircea Diaconu a fost trimis in judecata pentru cinci fapte de conflict de interese, informeaza, vineri, Ministerul Public.

Potrivit MEDIAFAX, inculpatul Mircea Diaconu (senator in Parlamentul Romaniei), in calitate de director al Teatrului "C.I. Nottara", a participat la negocierea conditiilor contractuale si apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) avand ca obiect realizarea de catre sotia sa a unui spectacol, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta, precizeaza sursa citata.

Tot in calitate de director al teatrului, inculpatul a participat la negocierea conditiilor contractuale pentru punerea in scena a altor trei spectacole, dupa care a semnat contractele de drepturi conexe (autor) cu sotia sa, care urma sa indeplineasca diverse functii (cum ar fi: regizor, scenograf, colaborator si colaborator-actor), contracte in baza carora s-a realizat in mod direct un folos material pentru acesta.

De asemenea, la data de 13 august 2007, in indeplinirea aceleiasi functii, inculpatul Mircea Diaconu ar fi prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la aceasta institutia publica de cultura (dupa ce, anterior, aprobase si tematica de concurs pentru regizorul artistic si cunostea cu exactitate ca numai sotia sa se va prezenta la aceasta competitie pentru promovarea in functie), i-a acordat calificative maxime, iar apoi a emis o decizie de promovare a sotiei sale, act administrativ in baza caruia acesta a realizat un folos material direct concretizat in cresterea salariala aferenta.

Potrivit probatoriului administrat in cursul urmaririi penale, prin cele patru contracte acordate de catre inculpatul Mircea Diaconu, a fost realizat un folos material penrtu sotia sa in cuantum total de 29.112 lei.

Citeste si:
VIDEO Va candida Mircea Diaconu pe listele AUR la alegerile din...
VIDEO Va candida Mircea...

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.