Traian Basescu a decorat, miercuri, la aniversarea a zece ani de la invitarea Romaniei pentru aderare la NATO, opt ofiteri superiori despre care a spus ca au "crescut" in "Armata democratica a Romaniei", fiind parte a evolutiei Armatei de la inceputul transformarii si pana in prezent.

"Ei sunt, practice, parte a evolutiei Armatei Romane de la inceputul transformarii si pana astazi. Acesta este motivul pentru care vedeti decorati astazi numai ofiteri superiori, are o anume semnificatie: ei au crescut in Armata democratica a Romaniei si le multumesc mult. Sigur, in perioada urmatoare voi merge in Afganistan, unde cei care lupta astazi sub drapelul NATO isi vor primi decoratiile si insemnele respectului statului si poporului roman pentru ei", a precizat seful statului, dupa incheierea ceremoniei de decorare, transmite MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri un decret de decorare, insemnele fiind conferite celor opt ofiteri superiori la Palatul Cotroceni, in cadrul ceremoniei prilejuita de implinirea a zece ani de la invitarea Romaniei de a deveni membru NATO, la care au participat si fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu.

Seful statului a acordat Ordinul National "Pentru Merit" - in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari, generalului-maior Strimbeanu Gheorghe Victor, Ordinul "Virtutea Militara" - in grad de Comandor, cu insemn pentru militari, colonelului Ungureanu Dumitru Radu, Ordinul "Virtutea Maritima" - in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari, comandorului Cataneanu Dumitru Valentin-Vicentiu, Ordinul "Virtutea Militara" - in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari generalului de brigada Ciuca Gheorghe Nicolae-Ionel, generalului de brigada Grecu Petre Dan-Florin si colonelului Mandrescu Vasile Mircea, precum si Ordinul "Virtutea Aeronautica" - in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari comandorului Duta Petre Vasile si colonelului Maxim Dimitrie Gheorghe.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.