Parlamentul a adoptat, marti, cu 237 de voturi "pentru", niciun vot "impotriva" si o abtinere, in conditiile absentei parlamentarilor PDL, o rezolutie care arata ca presedintele Traian Basescu trebuie sa apere interesul national, sustinand la Consiliul European propunerile CE si PE de buget.

In rezolutie se arata ca Parlamentul Romaniei sustine propunerile exprimate de presedintii CE si PE, Jose Manuel Barroso si, respectiv, Martin Schulz, transmite MEDIAFAX.

"Traian Basescu trebuie sa apere ferm interesul Romaniei la Consiliu sustinand propunerile Comisiei Europene si Parlamentului European si il asiguram de intregul sprijin al majoritatii parlamentare in acest sens", se mentioneaza in document.

Textul rezolutiei este urmatorul:

"Parlamentul Romaniei considera ca Romania trebuie sa continue sa promoveze obtinerea unor alocari importante pentru politica de coeziune si pentru politica agricola comuna, in cadrul negocierilor pentru viitorul buget al UE 2014-2020.

Parlamentul Romaniei sustine propunerile formulate pentru viitorul exercitiu bugetar al UE de catre presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Durao Barroso, precum si de presedintele Parlamentului European Martin Schultz, care raspund obiectivelor urmarite de Romania in ceea ce priveste politica de coeziune si politica agricola comuna.

Parlamentul Romaniei considera ca presedintele Romaniei trebuie sa apere ferm si fara echivoc interesul tarii noastre la Consiliul European sustinand propunerile venite dinspre Comisia Europeana si Parlamentul European si il asiguram de intregul sprijin al majoritatii parlamentare in acest sens.

Parlamentul Romaniei considera ca textul propus la acest moment de presedintele Consiliului European nu reflecta obiectivele urmarite de catre Romania.

Criteriile fundamentale pe care noul buget al UE trebuie sa se construiasca sunt solidaritatea, reducerea decalajelor economice si cresterea convergentei intre statele membre. Acestea sunt criterii care trebuie urmarite si sustinute si de Romania. Orice element care introduce o discriminare intre statele membre nu trebuie acceptat.

Parlamentul considera politica de coeziune si politica agricola comuna drept elemente fundamentale ale proiectului european in acord cu valorile UE".

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.