Pentru a indeparta orice dubiu, Corneliu Vadim Tudor a reafirmat la Congres ca el este partidul, iar cei care nu sunt de acord sunt liberi sa plece. Peremistii au luat in serios indemnul lui Vadim si au procedat in consecinta. Astfel ca mai multi membri ai filialei Dolj, printre care doi primari si un viceprimar, au demisionat din PRM in cursul acestei saptamani. Ei au protestat astfel fata de decizia de suspendare a lui Victor Odolbasa din functia de presedinte al organizatiei judetene si inlocuirea sa cu viceprimarul Craiovei, Gheorghe Nedelescu. Demisionarii explica decizia luata prin faptul ca "in PRM nu mai este democratie".

"Mi-am dat demisia pentru ca eram prieten cu Odolbasa. Nu poti sa demiti un om care a fost ales democratic de membrii de partid. Inteleg, daca incalca doctrina, era altceva, dar atunci cand nu ai ce-i reprosa, nu mi se pare normal. Demisia mi-am depus-o imediat dupa ce a fost numit domnul Nedelescu. Am sa mi-o inaintez la Bucuresti, prin fax, imediat ce am sa gasesc numarul de la partid", a declarat, miercuri, pentru Mediafax, viceprimarul Romica Nitu.

Inlocuirea presedintelui PRM Dolj l-a nemultumit si pe prim-vicepresedintele filialei, Gheorghe Daniliuc, care, la randul sau, si-a prezentat demisia.
"Motivele sunt clare: nu mi-a placut ce s-a intamplat dupa alegeri, mai bine zis modul in care a fost schimbat presedintele organizatiei, intr-o maniera brutala si nedemocratica. Sunt in PRM din primul an, dar s-a schimbat mult. Nu mai e partidul in care m-am inscris eu. Nu mai e democratie si am hotarat sa ma retrag", a afirmat Gheorghe Daniliuc, citat de Mediafax. Saptamana trecuta, Corneliu Vadim Tudor a motivat schimbarea lui Odolbasa din functie prin faptul ca acesta "era numai de poza, numai pentru functii".

"Nu permit nimanui sa faca ordine in filialele partidului pe care il conduc eu", avertiza Vadim. In plus el a adaugat ca judetul Dolj nu este un caz izolat, astfel de schimbari urmand sa aiba loc si in alte filiale din tara. De altfel, in cadrul Congresului, presedintele PRM declara ca in partid exista un grup de complotisti pe care ii va da afara "daca nu-si baga mintile in cap".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.