Copresedintele ARD Mihai Razvan Ungureanu a declarat, vineri, ca afirmatiile lui Crin Antonescu potrivit carora PNL s-ar uita cu interes la PPE reprezinta "o deruta absoluta" care "este prezenta ca si confuzie" in ce spune Crin Antonescu si ce se intampla in PNL.

"Eu cred ca este vorba de o deruta absoluta si care este prezenta ca si confuzie atat in ceea ce spune domnul Antonescu, cat si in ceea ce se intampla astazi in PNL. Si i-au act de acest lucru cu tristete", a spus Mihai Razvan Ungureanu intr-o conferinta de presa, intrebat despre afirmatiile lui Crin Antonescu facute in interviul publicat de El Mundo, transmite MEDIAFAX.

In opinia lui Ungureanu, ceea ce spune Crin Antonescu in interviu reprezinta "deruta liderului PNL din punct de vedere doctrinar".

"Ceea ce spune domnul presedinte Antonescu, sau cel putin asta am inteles eu din interviu, reprezinta deruta domniei sale din punct de vedere doctrinar. Si vorbea despre conservatorism. Nu cred ca se gandeste la apropierea de PPE, nu are cum. De altfel, doamna europarlamentar Renate Weber l-a contrazis foarte puternic in chestiunea aceasta si domnia sa, doamna Weber, fiind luata prin surprindere de acest panseu interesant al domnului Antonescu", a spus Mihai Razvan Ungureanu.

El a aratat ca asteapta sa vada cum va arata dezbaterea referitoare la orientarea ideologica a PNL.

"Daca domnia sa (Crin Antonescu - n.r.) descopera acum radacinile ideologice ale unui partid pe care izbuteste sa-l compromita in mod dramatic urme de conservatorism, asteptam sa vedem cum va arata prima dezbatere referitoare la orientarea ideologica a PNL in zilele care urmeaza. Pentru ca s-a vorbit despre nevoia unei dezbateri pe subiectul clarificarii ideologice in cadrul PNL. O asteptam cu nerabdare", a mai spus Mihai Razvan Ungureanu.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, intr-un interviu publicat joi in "El Mundo", ca PNL se uita cu interes la PPE, cu al carui program politic se aseamana in multe aspecte, desi se simte bine in grupul liberal, aratand ca exista in PNL o componenta conservatoare care il situeaza aproape de PPE.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

"Ne simtim foarte bine in grupul liberal, am avut intotdeauna parte de sprijinul colegilor nostri, dar pe de alta parte ne uitam cu interes la PPE, pentru ca in ceea ce priveste programul politic, acesta are multe similitudini cu al nostru. Partidul National Liberal din Romania se afla mai la dreapta fata de liberalii europeni in general. Exista o importanta componenta conservatoare care ne situeaza aproape de PPE", a afirmat Crin Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.