Sorin Mester a fost eliberat din postul de secretar de stat la Secretariatul pentru Problemele Revolutionarilor, prin decizie semnata luni de premierul Victor Ponta.

Potrivit MEDIAFAX, Mester ocupa aceasta functie din luna mai a acestui an.

In luna septembrie, aproximativ o suta de membri ai Blocului National al Revolutionarilor 1989 au protestat la Palatul Victoria si au cerut inlocuirea lui Mester, cu Dorin Lazar Maior, presedintele organizatiei si secretar executiv al PSD insarcinat cu problemele revolutionarilor. Ei au acuzat tergiversarea intrarii in plata a indemnizatiilor pentru revolutionari conform Legii 324 din 2004.

In luna octombrie, fostul sef de stat Ion Iliescu a fost huiduit si apostrofat de un grup de revolutionari aflati in fata sediului central al PSD, care i-au cerut din nou demiterea secretarului de stat Sorin Mester si rezolvarea situatiei revolutionarilor.

Aflat atunci la o conferinta pe teme de energie, premierul Victor Ponta a fost abordat la randul sau de un revolutionar care i-a inmanat un memoriu.

Premierul i-a promis acestuia ca isi va face timp pentru o discutie cu acestia, impreuna cu ministrul Muncii, dar a precizat ca nu va fi de acord cu acordarea de indemnizatii celor care au obtinut fraudulos certificatele de revolutionar.

Ulterior, Ponta a declarat presei ca a cerut secretarului de stat responsabil si presedintelui comisiei parlamentare sa faca "curatenie" in privinta certificatelor obtinute fraudulos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.