ARD ii cere premierului sa-i demita pe ministrii Transporturilor, Dezvoltarii si Economiei, dupa anuntul Comisiei Europene privind demararea procedurii de presuspendare a fondurilor alocate Romaniei pentru Transporturi.

Vicepresedintele PDL Andreea Paul a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca ARD ii cere premierului Victor Ponta sa renunte la campania electorala si sa ramana la Guvern si sa aduca de urgenta profesionisti la cele trei ministere vizate de notificarea Comisiei.

"Ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi, ministrul Dezvoltarii Eduard Hellvig si ministrul Economiei Daniel Chitoiu au demonstrat din plin ca nu sunt capabili sa gestioneze domeniile pe care le conduc. Prin urmare, cei trei ministri trebuie sa plece. Vorbim de trei ministri care s-au remarcat fie prin taceri asurzitoare, fie prin incompetenta zgomotoasa", a spus Andreea Paul, potrivit MEDIAFAX.

Ea a aratat ca acesti trei ministri au mostenit de la PDL planuri clare de masuri convenite cu Bruxelles care trebuiau aplicate.

"Toate planurile de masuri au fost uitate in sertare de cei responsabili din guvernul Ponta. Oficialii Comisiei Europene constatau o paralizare a administratiei publice inca din luna iulie a acestui an", a spus Andreea Paul.

Ea aratat ca, dupa anuntul facut joi de Comisia Europeana, ARD "avertizeaza" Guvernul USL si pe Victor Ponta ca "trebuie sa renunte la placa cu greaua mostenire si sa treaca la treaba".

Potrivit Andreei Paul, Romania risca sa piarda cea mai mare parte din fondurile europene in valoare de 10,5 miliarde de euro.

"Guvernul Ponta are incepand de astazi doua luni pentru a remedia problemele semnalate de Comisie pe cele trei directii finantate. Soarta unei sume de aproape 10,5 miliarde de euro se joaca incepand de astazi contra cronometru", a mai spus Andreea Paul.

Intrebata care este si vina guvernelor PDL pentru aceasta situatie, Andreea Paul a apreciat ca a trece responsabilitatea in sarcina PDL "este o diversiune politicianista de joasa speta".

"Guvernul Boc a reusit sa deblocheze temporar plata fondurilor europene si asta inseamna ca ne-am facut treaba bine", a mai spus Andreea Paul.

Citeste si:
Economia Circulară și Tehnologia de Ultimă Generație. Cum își...
Economia Circulară și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.