Presedintele PPE, Wilfried Martens, a declarat ca popularii europeni nu vor tolera atacuri impotriva valorilor europene si statului de drept.

Potrivit realitatea.net, Martens a afirmat ca toti reprezentantii politici din Romania trebuie sa respecte competenta institutiilor statului.

"Sunt foarte fericit ca putem tine acest congres in Romania pentru a apara valorile pe care le sustinem, liberatea, democratia si statul de drept, responsabilitatea si solidaritatea. Romania si-a gasit locul sau in Uniunea Europeana datorita unor eforturi mari ale poporului roman si datorita muncii remarcabile a unor oameni de stat romani si datorita unor institutii pe parcursul ultimilor ani. Aceasta este o realizare istorica si nu trebuie pusa in pericol de niciun fel de actor politic. La fel ca si institutiile europene, PPE nu va tolera atacuri impotriva valorilor europene, impotriva standardelor democratice si impotriva statului de drept. Toti reprezentantii politici in Romania trebuie sa respecte competenta institutiilor statutului, asa cum poetul national roman Mihai Eminescu a spus candva", a declarat Martens.

De asemenea, presedintele PPE a spus ca Traian Basescu, Emil Boc si Mihai Razvan Ungureanu au dovedit ca au curajul necesar pentru a implementa reformele de care Romania are nevoie.

"Ca si in multe alte state europene si Romania a trecut printr-o criza economica severa, presedintele Traian Basescu, fostii premieri Emil Boc si Mihai Razvan Ungureanu, sustinuti de partidele membre ale PPE au dus tara pe cursul european si au dovedit ca au curajul politic pentru a implementa reformele necesare, astfel incat sa poate fi create noi locuri de munca. Sunt increzator ca aceste masuri dureroase vor avea efecte pozitive pentru oameni pe termen lung. Acest lucru se va intampla doar daca echilibrul realizat de economia Romaniei nu va fi pus in pericol prin masuri populiste", a mai adaugat Martens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.