Tiparirea manualelor noi implica, mai intai, modificarea curriculumului si apoi a programelor pentru fiecare disciplina, in 2012 nefiind nicio licitatie pentru carte scolara noua, ci doar reeditari, a declarat, luni, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Andronescu a spus, in cadrul unei dezbateri privind manualele si programele scolare, ca realizarea si tiparirea de manuale noi nu pot fi incepute fara un curriculum definitivat, transmite MEDIAFAX.

"Daca incepem de la manuale, atunci tiparim niste manuale fara sa avem curriculumul adecvat. Ordinea fireasca este intai sa elaboram curriculumul, apoi programele pentru fiecare disciplina si abia urmatoarea etapa este cea de elaborare a manualelor scolare. Anul acesta, nu au fost licitatii de noi manuale, au fost doar reeditari. Am avut deja o discutie in legatura cu continuare elaborarii curriculumului de la clasa a treia pana la ultima de liceu. Participa la aceste dezbateri Institutul de Stiinte ale Educatiei, care trebuie sa vina cu modernizarile necesare, in pas cu toata lumea, apoi participa universitatile, care au in structura facultati de stiinta ale educatiei sau departamente de pregatire pedagogica. De aici incolo, este treaba acestui institut sa coordoneze si sa mergem mai departe cu elaborarea noului curriculum si a programelor scolare", a declarat ministrul Educatiei.

Ecaterina Andronescu a mai spus ca "anul acesta vom avea primul plan al manualelor", pentru clasele care au deja curriculum, respectiv clasa I si a II-a.

Ministrul a precizat ca planul manualelor va fi realizat daca nu se va considera necesar sa se mai faca o evaluare a curriculumului. "Nu poti sa redactezi manuale noi atata timp cat nu ai curriculum definitivat", a subliniat ministrul Educatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.