Puterea si opozitia actuala trebuie sa gaseasca "o solutie de coabitare", daca nici USL si nici ARD nu obtin 50% plus unu la parlamentare, a declarat, la RFI, liderul PDL Adriean Videanu.

"Ar trebui sa depasim discursurile politicianiste. Uitati-va la ceea ce se intampla: in momentul in care cineva vine cu o initiativa, ceilalti, din cealalta tabara, singurul argument e, scuzati-mi expresia, «ba pe-a ma-tii!». Nu se poate trece la un alt mod de a face politica decat printr-o dezbatere foarte serioasa a solutiilor cu care vin partidele politice", a spus fostul ministru, potrivit MEDIAFAX.

Videanu considera ca "trebuie sa se polarizeze optiunile de dreapta si de stanga".

"Mie mi se pare total impotriva cursului firesc alianta PSD-PNL. Este o alianta de conjunctura, care a fost o alianta indreptata impotriva PDL-ului si a presedintelui Traian Basescu, fara nici un fel de fundament comun. De aceea, eu cred ca o clarificare pe dreapta si stanga dupa alegerile parlamentare este necesara si utila evolutiei politice a Romaniei", explica presedintele interimar al PDL Bucuresti.

Intrebat daca asta ar presupune ca PNL sa iasa din USL, Adriean Videanu a raspuns: "Eu cred ca acest lucru se va intampla. Nu cred ca PNL-ul poate coabita cu PSD-ul, dat fiind optiunile total diferite sau viziunile total diferite din punct de vedere al principiilor si valorilor politice. Nu cred ca ura impotriva PDL-ului si a presedintelui Traian Basescu ii mai poate tine uniti dupa alegerile parlamentare".

Intrebat daca ia in calcul un eventual Guvern de uniune nationala USL-PDL, dupa alegeri, Videanu a raspuns: "Mi-e greu sa cred acest lucru. Poate fi, n-as exclude acest lucru, o perioada de timp, o intelegere intre partidele politice, astfel incat pe un program negociat de un an, doi ani de zile, sa se poata ajunge la o formula de coabitare. Nu exclud nici acest lucru. E putin probabil, recunosc, sa se intample acest lucru, datorita orgoliilor care-i macina foarte mult pe politicieni, dar cred ca cea mai buna solutie ar fi o separare pe stanga-dreapta".

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.