Fostul ministru al Mediului Laszlo Borbely a declarat, marti, dupa ce deputatii au respins solicitarea de incepere a urmaririi penale in cazul sau, ca a rasuflat usurat pentru ca s-a facut dreptate, aratand ca nu s-a ascuns in spatele nimanui.

"Pentru mine, ca cetatean al acestei tari, care am simtit totdeauna ca trebuie sa-mi prezint punctul de vedere in comisie, comisia juridica si plenul au analizat acest punct de vedere, eu cred ca este un semnal foarte clar pentru toata lumea ca, in primul rand, este vorba de respectul fata de oricine, demnitatea cetateanului din Romania si, din punctul meu de vedere, dupa aceste 14 luni de zile, este prima zi, probabil, cand pot sa spun da, am rasuflat usurat pentru ca s-a facut dreptate. Aici intr-adevar s-a facut dreptate, pentru ca la nivelul Parlamentului, conform Constitutiei, legilor in vigoare are aceasta posibilitate de a decide", a precizat Borbely, potrivit MEDIAFAX.

El a adaugat ca nu se ascunde in spatele nimanui si ca intotdeauna a spus lucrurilor pe nume

"Nu m-am ascuns niciodata si eu cred ca sunt omul care timp de 22 de ani intotdeauna am spus lucrurilor pe nume. Deci, nici vorba sa ma ascund in spatele cuiva. Cred ca, in primul rand, institutia Parlamentului este o institutie fundamentala a democratiei si in acest caz a decis conform competentei de autoritate pe care o are", a mai spus Laszlo Borbely.

"Au fost 14 luni din viata mea, ultimele 14 luni din momentul in care in iulie 2011 s-a formulat prima oara aceasta acuzatie impotriva mea, si nu a fost usor, pentru ca in primul rand stiam ca nu sunt vinovat, atunci cand s-au formulat in mod oficial, pentru ca anul trecut a fost de fapt o antepronuntare din partea procurorilor, in aprilie, cand a fost o decizie de a cere inceperea urmaririi penale, imediat am decis sa-mi dau demisia ca ministru, pentru ca asa am considerat corect, sa-mi depun mandatul pentru a nu pune sub semnul intrebarii in niciun fel activitatea Guvernului din care am facut parte", a adaugat deputatul UDMR.

Citeste si: Deputatii au respins cererile de urmarire penala impotriva lui Borbely si Dobre

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.