Politicienii trebuie sa inteleaga ca perioadele de avant economic nu dureaza la nesfarsit, iar unii dintre ei vor plati costurile ajustarilor necesare, mai ales daca societatea si chiar clasa politica nu-si va insusi notiunile de crestere economica sustenabila, spune guvernatorul BNR, Mugur Isarescu 

"Exista o lectie pentru politicieni: timpurile bune nu dureaza la nesfarsit si exista si perioade de corectii, si vai de aia care trebuie sa faca corectiile", a spus Isarescu, potrivit MEDIAFAX.

Declaratia a fost facuta la lansarea cartii "Cum a trecut Europa Emergenta prin criza din 2008/2009", editata de Bas B. Bakker, seful diviziei regionale Europa Emergenta de la Fondul Monetar International, si Christoph Klingen, adjunctul aceleasi divizii.

Guvernatorul BNR crede ca in societatea romaneasca este nevoie de crearea unui curent de opinie in care si publicul si politicienii, care-si extrag seva din anticipatiile publicului, sa inteleaga ce inseamna crestere economica sustenabila.

"O alta lectie a cartii este ca trebuie sa rezisti tentatiilor de a creste salariile. Este forte greu. Ar trebui sa nu te mai numesti politician, sa ai bani din plin si sa nu-i dai pentru voturi", a spus Isarescu cu o tenta ironica.

Pe de alta parte, seful bancii centrale spune ca pentru politicieni ar putea fi chiar mai greu sa tempereze o crestere accelerata decat sa ia masuri de prevenire sau reducere a efectelor crizei, intrucat populatia nu accepta sa-i limitezi posibilitatea de trai mai bine intr-un timp mai scurt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.