Senatorul PNL a scris pe blogul sau ca pana la startul alegerilor parlamentare din aceasta toamna se vor ingrosa randurile dezertorilor din PDL.

"La urma urmei, ce parlamentar ar dori sa plece de la o alianta de 60% la un partid de sub 20%, in conditiile in care legea electorala transforma accesul partidelor mai mici intr-o veritabila loterie? Potrivit scenariilor moderate, USL va castiga mai multe zeci de parlamentari, iar PDL va pierde cateva zeci. Motivatia unui parlamentar care deja a facut o data dus-intors cursa PSD/PNL – PDL e egala cu zero, atunci cand se pune problema repetarii acestui traseu penibil", scrie senatorul.

Vosganian prezinta, de asemenea, si planurile USL pentru campania electorala pentru alegerile parlamentre.

"Parlamentul si Guvernul reprezinta, impreuna, puterea intr-un stat. Atunci cand ele sunt constiente de puterea lor, presedintele ramane un simplu taietor de panglici si purtator de cuvant pentru sine insusi, serviciile de informatii invata ce inseamna controlul parlamentar, iar Parchetele isi reimprospateaza, potrivit legii, conducatorii si modaliatea de a conduce, respectand procedurile. USL are, pentru urmatoarele luni aceste cateva sarcini. In primul rand de a fi constienta de forta sa institutionala si de a o transpune in practica. In al doilea rand, de a-si aseza liniile pentru campania electorala care vine. Si in al treilea rand, sa recastige increderea oamenilor de cultura, a mediului academic si a mediului de afaceri. Cat despre organismele internationale, asta ramane dupa alegeri, cand votul popular va confirma ceea ce ele nu au vrut sa vada in rezultatul din 29 iulie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.