Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, marti, la Cotroceni, ca mesajul transmis de catre presedintele Traian Basescu a fost de politica interna, el sustinand ca "viziunile sunt fundamental diferite" si ca il preocupa "dualitatea" in politica externa.

"Primul-ministru va transmite o corespondenta pe tema modului in carte Romania isi indeplineste aceste criterii MCV, o corespondenta la CE, la Bruxelles, dar voi insista fata de corpul diplomatic sa separam in mod clar si net aspectele de politica interna, de batalie politica, de cele care tin de interesul national romanesc. Iar din acest punct de vedere, pe primul punct al interventiei presedintelui, pozitiile sunt fundamental diferite. Sa pastram un necesar echilibru pentru a nu transmite de la Bucuresti niste mesaje care ne dezavantajeaza", a declarat Corlatean, la Cotroceni, dupa intalnirea presedintelui Basescu cu diplomatii romani, la care a fost si el prezent, transmite MEDIAFAX.

Titus Corlatean a sustinut ca institutional trebuie sa existe dialog si ca nu exista "nicio fereala" pe temele importante.

"MAE va functiona corect in interesul statului roman, nu se pune problema de a nu accepta un dialog, dar trebuie sa fie un interes exprimat unitar, si nu pe doua voci. Aceste teze politice am spus, in mod clar, ca nu le impartasesc", a adaugat Corlatean.
El a precizat ca nu a avut o discutie cu presedintele inaintea reuniunii cu ambasadorii.

"Dupa aceasta reuniune, dupa ce vom defini anumite analize cu ambasadorii, prioritatile nu sunt ale unei tabere politice sau alta, prioritatile sunt ale Romaniei. La MAE suntem o echipa, vom functiona unitar si coerent si vom dialoga unitar cu presedintele. Nu voi face greseala de a amesteca cele doua paliere, cel politic si cel diplomatic, prefer sa privilegiez acea parte care tine de interesele Romaniei. Daca vom avea partener, vom merge pe aceasta directie, daca nu, vom promova interesele Romaniei, nu interese politice de partid", a sustinut ministrul de Externe.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Intrebat despre afirmatia presedintelui ca au fost intalniri ale ambasadorilor din tarile UE la care ambasadorii Romaniei nu au fost invitati tocmai pentru a se putea discuta deschis situatia politica romaneasca, Titus Corlatean a spus ca tocmai a fost perioada de concedii si este posibil sa fi fost eventuale consultari informale intre o serie de ambasadori din diferite tari, dar Romania este parte a familiei europene, este o tara cu drepturi egale si Romania participa prin ambasadorii sai la toate reuniunile oficiale.

Citeste si: Prima aparitie OFICIALA a lui Basescu, de la revenire: Criza a dovedit forta statului de drept


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.