Premierul Victor Ponta participa la reuniunea Internationalei Socialiste, la Cape Town, el urmand sa se afle de luni pana joi in Africa de Sud.

Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, incepand de luni, prim-ministrul Victor Ponta va fi prezent la Cape Town, in Africa de Sud, cu ocazia Congresului XXIV al Internationalei Socialiste, care are loc o data la patru ani.

"Victor Ponta se va afla, de luni pana joi, in Africa de Sud si va participa la mai multe reuniuni si intalniri politice cu ocazia acestui congres
", precizeaza sursa citata.

Premierul Ponta se va intalni atat cu Jacob Zuma, presedintele Africii de Sud, cat si cu alti sefi de guverne si lideri ai partidelor socialiste, se mentioneaza in comunicat.

Congresul din acest an va fi primul organizat pe continentul african si va fi gazduit de Congresul National African (ANC).

"Congresul va face apel la «o noua cultura a solidaritatii», iar agenda sa se va concentra pe patru teme importante, preocupari ale social-democratilor din lume: (1) sustinerea unei economii cu locuri de munca, crestere si protectie sociala, ca raspuns al social-democratilor la criza actuala; (2) lupta pentru drepturi si libertati si intarirea democratiei reprezentative in lume; (3) pentru o politica a pacii, sustenabilitatii si cooperarii si (4) pentru o noua cultura a solidaritatii intre oameni si intre natiuni", se mai arata in comunicat, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.