Dupa decizia Guvernului Ponta de a retrage din functie toti prefectii si subprefectii PDL si UMDR, surse din cadrul USL a declarat ca s-a stabilit schema de impartire a functiilor intre cele partide ale Uniunii.

In judetele unde exista presedinti de Consilii Judetene de la PSD, Alianta de Centru Dreapta (PNL-PC) a primit dreptul a face nominalizari pentru functia de prefect. Alianta de Centru-Dreapta va propune prefecti pentru 18 judete plus municipiul Bucuresti. Decizia finala in privinta persoanelor nominalizate de liberali si conservatori urmeaza sa apartina premierului Victor Ponta, dupa ce consulta organizatia teritoriala a pesedistilor.

PSD va nominaliza candidati pentru functia de prefect in 23 de judete, majoritatea fiind din Ardeal si Banat, conform gandul.info.

Chiar daca nu au obtinut paritatea la impartirea functiilor de prefect, liberalii sustin ca au cedat deliberat pentru a obtine prefectura Bucurestiului. Social-democratii spun insa ca au cedat intentionat aceasta prefectura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.