Cea mai buna afacere din perspectiva salariilor pe care le vor avea viitorii primari este primaria Timsoara, urmata la mica distanta de primaria Iasi, potrivit declaratiilor de avere ale edililor in functie.

Cel mai mare salariu de primar din Romania este detinut de Gheorghe Ciuhandu, edilul Timisoarei aflat la cel de-al patrulea mandat. Ciuhandu, care a anuntat recent ca nu va mai candida in iunie, incaseaza un salariu lunar net de 8.190 lei.

Potrivit declarațiilor de avere din 2011, pe locul doi in top se afla Gheorghe Nichita, primarul Iasiului. Acesta castiga 7.850 lei pe luna si si-a anuntat candidatura pentru al treilea mandat la primaria orasului, potrivit unei analize realizate de Realitatea.net.

Primarul municipiului Targu-Mures, Dorin Florea, se situeaza , pe locul 3 in topul salariilor, cu venituri lunare mai mari decat ale primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Florea castiga 5.580 lei pe luna, iar Oprescu doar 4.700 lei, in conditiile in care orasul resedinta de judet din Mures are 127.000 de locuitori, iar Bucurestiul peste 1,6 milioane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.